De ce? Pentru că ne pasă de soarta satului, ne dor ignoranța, kitsch-ul, în general invazia non-valorilor în viața de zi cu zi. Pentru că Maramureșul și în general zona rurală oferă modelul unui trai tihnit însă profund, o înțelepciune rar întâlnită, o armonie strânsă între om și natură și o interacțiune socială cum greu mai întâlnești în vremurile de acum.

De aceea am conceput acest festival ca pe o sărbătoare a tot ceea ce are satul românesc mai frumos, mai viu și mai autentic. La sfârșitul acestei sărbători vrem să putem spune cu toții că satul este o bogăție ce trebuie prețuită și protejată.

Muzicieni, artizani și localnici vă așteaptă să vă arate frumusețea și bogăția satului tradițional, în dialog cu alte culturi, într-o atmosferă inedită, dar fără bâlci.

„Avem o civilizație rurală vie care este în pericol și trebuie susținută. Este foarte important să păstrăm ce avem autentic. E foarte greu să aducem autenticul pe o scenă. Ca să îl simți, trebuie să mergi acolo.” – Peter Hurley, coordonatorul proiectului

Civilizația rurală este sufletul țării.