În perioada 16 – 22 februarie 2015, are loc primul festival de scurt metraje de comedie organizat vreodată într-un centru comercial din România: Comedy Short Film Festival @ Plaza România.

Până pe 10 decembrie 2014, cineaștii se pot inscrie pe plazafilmfestival.ro la una din cele trei secțiuni internaționale ale Comedy Short Film Festival @ Plaza Romania – Competiția oficială, Competiția dedicată producțiilor studențești și Competiția destinată animațiilor. Fiecare secțiune va avea propriul juriu internațional, compus din profesioniști din industria cinematografică. Pe lângă acestea, va exista și un program eclectic de filme difuzate în afara competiției.

Premiile oferite de organizatori la prima ediție a festivalului sunt: Best Plaza Comedy Short Film Award (1500 de euro), Best Student Comedy Short Film Award (1000 de euro) și Best Animation Comedy Short Film Award (1000 de euro). Sunt eligibile pentru a intra în competiție toate scurtmetrajele de comedie realizate după 1 ianuarie 2000, indiferent de participarea lor anterioară la festivaluri internaționale sau autohtone.

Comedy Short Film Festival @ Plaza Romania este singurul festival de scurtmetraje de comedie organizat într-un centru comercial din România și se va desfășura la Movieplex România. Anchor Grup, o companie ce susține activ artele, a organizat acest festival pentru a răsplăti cineaștii talentați și creativi, dar și clienții Plaza România.

Găsiți formularul de înscriere și regulamentul, dar și mai multe detalii despre festival pe site-ul plazafilmfestival.ro.