A Most Wanted Man/ Vânătoarea de spioni, cel mai nou film al regizorului Anton Corbijn, în care celebrul actor Philip Seymour Hoffman a jucat ultimul său rol principal, va fi proiectat în avanpremieră în închiderea celei de-a 11-a ediții a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, duminică, 17 august, la Arena Verde Stop din București.

În A Most Wanted Man cel mai căutat om este Issa, un imigrant pe jumătate cecen, pe jumătate rus, supectat de terorism. Acesta ajunge la Hamburg pentru a se infiltra în comunitatea islamică și a recupera averea tatălui său. Prezența lui Issa în zonă atrage atenția lui Gunther Bachmann (Philip Seymour Hoffman), șeful unei agenții de monitorizare a grupurilor extremiste după 9/11. Filmul este o cursă contra timp pentru a afla dacă Issa este o victimă sau un extremist.

Filmul este o adaptare a romanului omonim al lui John le Carré, autor a 23 de cărți, din care 8 au fost deja ecranizate (printre care Tinker Tailor Soldier Spy și The Constant Gardener).

A Most Wanted Man este ultimul film în care Philip Seymour Hoffman a interpretat un rol principal. Câștigător al unui premiu Oscar pentru rolul său din Capote (2006) și de alte trei ori nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun actor pentru rolurile sale din Charlie Wilson’s WarDoubtși The Master, Hoffman își făcuse deja debutul în regia de film cu Jack Goes Boatingîn 2010. Era, de asemenea, un respectat actor și regizor de teatru.

A fost primul actor care s-a alăturat lui Corbijn în realizarea acestui film și, deși la început au existat câteva neînțelegeri pe care însuși regizorul le recunoaște, la finalul filmărilor Corbjin afirma că Hoffman este cel mai mare actor cu care a lucrat vreodată, iar Hoffman îi scria lui Corbjin că este absolut necesar să repete experiența de a lucra împreună.

Alături de Philip Seymour Hoffman, din distribuția filmului mai fac parte Rachel McAdams (Sherlock Homes: A Game of Shadows, Midnight In Paris, The Notebook, ), Willem Defoe (The Grand Budapest HotelNymphomaniac), Robin Wright (The Private Lives of Pippa Lee, Forrest Gump, câștigătoare a unui Glob de Aur pentru rolul său într-un serial de televiziune– House of Cards), Daniel Bruhl (Good Bye LeninInglourious Basterds, Rush).

Anton Corbijn este un regizor de origine olandeză, a cărui carieră în artele vizuale este deja foarte apreciată, făcându-se documentare ce-l au ca subiect, precum Shadow Play.  În 2011 a fost invitat să facă parte din juriul Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Este un cunoscut fotograf, dar și regizor de videoclipuri, printre artiștii cu care a lucrat numărându-se David Bowie, Mick Jagger, Don van Vliet (Captain Beefheart), Frank Sinatra, Roxette, Tom Waits și U2. Anton Corbijn a fost timp de mai bine de 20 de ani directorul artistic al trupei Depeche Mode, realizând videoclipurile, fotografiile și conceptele grafice pentru turneele trupei. Primul său lungmetraj este cunoscutul film Control (2007) despre viața lui Ian Curtis, solistul trupei Joy Division, inspirat din întâlnirea pe care Corbijn a avut-o în noiembrie 1979 cu trupa, înainte de moartea lui Ian. În 2010 a urmat filmul de acțiune The American, cu George Clooney în rol principal.