Gărâna Jazz Festival, cel mai important eveniment open-air de jazz din centrul și estul Europei, va avea loc în perioada 9-12 iulie 2015 și este organizat, ca în fiecare an, de Fundația Culturală Jazz Banat din Timișoara. Festivalul are loc în Poiana Lupului, în localitatea Gărâna din Munții Semenic, Caraș-Severin.

3 Grammy la Gărâna 2015

Gărâna Jazz Festival împlinește 19 ani și și-a dovedit aptitudinile de-a lungul anilor. Au urcat deja pe scenă 7 câștigători și 4 nominalizați ai premiilor Grammy. În plus, multe dintre formațiile prezente la festivalul din munții Semenic au cântat în premieră în România, iar succesul de aici a dus la multe concerte în alte orașe din țară.

În 2015, cu ajutorul unor parteneri vechi și noi, Gărâna Jazz Festival is proud to present trei câștigători ai premiilor Grammy, fiecare mai impresionant și diferit decât celilalți.

Gonzalo Rubalcaba, câștigător de 2 ori al Grammy Awards (ca producător) și al Latin Grammy Awards, la categoria Best Latin Jazz Album, este cel mai important pianist de jazz cubanez al zilelor noastre.

Cu 40 de ani de carieră, 4 premii Grammy, peste 20 de albume solo și zeci de albume în calitate de co-lider și sideman, Stanley Clarke a cucerit de mult timp titlul mult râvnit de “legendă vie” printre muzicienii de jazz.

Pentru scena de  jazz fusion și funk jazz, Snarky Puppy, câștigători ai premiului Grammy în 2014 pentru “Best RnB Performance”, reprezintă una dintre cele mai spectaculoase trupe.

 

Gărâna 2015, un festival mai mare

După mulți ani doar în Poiana Lupului, festivalul s-a extins. În timpul zilei, jazzul se reîntoarce în curtea hanului La Răscruce, locul unde festivalul s-a născut. Acustica bisericii vechi din Văliug, localitatea cea mai apropiată de Gărâna, va fi pusă din nou în valoare, de data aceasta pentru publicul de jazz.

Ambele noi scene ale festivalului sunt dedicate în exclusivitate proiectelor artiștilor români.

Gărâna 2015, un nou drum  

De la nașterea festivalului, acum 19 ani, singura cale de acces a fost dinspre vest.  Șoseaua Reșița-Gărâna a fost folosită de artiști străini, în prima lor vizită în România, de muzicieni români din diaspora și de trupele românești nou născute. Pe un drum superb, prin munți și pe serpentine, spre o nouă Mecca a jazzului din România. Pe noua șosea Slatina-Timiș – Gărâna, urcă pe munte și pe scenă mai multe trupe românești decât oricând înainte.  

Gărâna creează dependență

Locul aproape neatins în restul anului oferă zile călduroase, seri răcoroase, păduri virgine, lacuri, priveliști, soare și ploaie. Natura este sălbatică, așa cum trebuie să fie! Muzica te învăluie sau te ademenește – din fiecare direcție sună altfel. Alături de cei mai faini muzicieni de jazz, alături de un public impresionant de fidel,  în șlapi sau cizme de gumă, veți deveni dependenți de Gărâna!

Caius Giura, 2015

 

www.garana-jazz.ro

https://www.facebook.com/events/839215726158500/

www.facebook.com/GaranJazzFest

www.twitter.com/GaranaJazzFest

www.instagram.com/garanajazzfestival/

Biletele

Abonament complet – 300 ron

Bilet pentru o zi – 80 ron

Bilet pentru 3 zile – 230 ron

Bilet pentru fiecare din celelalte scene – 20 ron

Program – vezi pagina următoare

Line-up Gărâna 2015 

Scena principală – ora 19.00 

Joi, 9 iulie

Enzo Favata Quartet

Nighthawks

Tigran Hamasyan Trio

Gonzalo Rubalcaba-Volcán Projekt

Vineri, 10 iulie

Arifa

Adam Bałdych & Paweł  Kaczmarczyk

Ralph Towner & Wolfgang Muthspiel

Vlatko Stefanovski Trio

Sambata, 11 iulie 

Renaud Garcia-Fons

Sebastian Spanache Trio

Biréli Lagrène Gypsy Project

Stanley Clarke Quartet

Duminica, 12 iulie 

Stefano Battaglia Trio

Snarky Puppy

Stucky / Doran / Studer / Tacuma – Hendrix Project

Scena Biserica Veche – Văliug – ora 11.00

Vineri, 10 iulie – Cári Tibor Project

Sambata, 11 iulie – Nicolas Simion & Zoltán Lantos – Magic Drops

Duminica, 12 iulie – Sebastian Spanache & Teodor Pop

Scena La Răscruce – Gărâna – ora 14.00

DUMItRIO

Marius Iacovania & Traian Neagu

Twisted Blue

Romanian Jam Session

Susținătorii Gărâna Jazz Fest 2015

PARTENERI:

Ministerul Culturii,  Consiliul Județean Caraș-Severin, Consiliul Județean Timiș, Institutul Cultural Român, Institutul Polonez, Institutul Francez din Timișoara, Centrul Cultural German din Timișoara, Pro Helvetia, Primăria Reșita, Forumul Cultural Austriac, Institutul Italian De Cultură Vitto Grasso.

SPONSORI:

Silva, Kathrein, Rubyn Meyer-Doru & Trandafir, Bioclinica, Societatea de administrare a Castelului Bran, Jagermeister, Nissan, Autoeuropa, CM Metal Trading, BRD Group Societe Generale, Egeria, Simbol Print, Gasthof-Tirol, Lupo Touring, Eta2U, Pro Air Clean.

PARTENERI MEDIA:

TVR Timișoara, Radio România, Evenimentul Zilei, Hotnews, Dilema Veche, Observator Cultural, Zile și Nopți, Radio Impuls, Radio Transilvania, Radio Fi, Pressalert , Muzica De Vest, Radio Banatlink, Concerte-azi.ro, Bicicleta Galbena