Volker Vertelmann, cunoscut ca Hauschka, va uimi audienta cu o prestatie live impresionanta, vineri, 8 august, pe Brukenthal Acoustic Stage din cadrul celei de-a 9 a editii a Festivalului ARTmania. Volker Bertelmann, Hauschka, este unul dintre cei mai cunoscuti sustinatori a ceea ce reprezinta pianul modificat – acela al carui sunet este alterat prin inserarea unor obiecte intre sau pe corzile, ciocanelele si amortizoarele pianului. Sunetul specific Hauschka a fost din totdeauna atat instinctiv cat si alimentat de o dragoste puternica pentru ritm. Bertlemann este in mod clar un om care cunoaste pianul in totalitate si nu se teme sa il abordeze cu sensibilitate si dinamism, fiind capabil sa imbratiseze o gama larga de influente.

Pe scena cu acces gratuit, Zdob si Zdub va concerta vineri, 8 august, in Piata Mare din Sibiu cu Verde din Cluj in deschidere, iar Alternosfera va canta sambata in aceeasi locatie cu Tagma din Sibiu in deschidere.

In Vampires’ Den accesul va fi permis dupa ora 15:00 iar petrecerea se va incheia inainte de apusul lunii in noptile de vineri si sambata, 8 si 9 august 2014. In premiera pe scena principala, vor avea loc doua concerte tarziu in noapte, dupa Rage si Therion cele doua proiecte care au fost aproape de a castiga concursul de preselectie si promovare a muzicii Metal produsa in Romania: An Theos si The Hourglass completeaza afisul final al celei de-a noua editii a festivalului.

Concertele vor incepe la ora 16:00 si se vor incheia in jurul orei 02:00, iar in paralel publicul va profita de multe alternative culturale: proiectii video oferite de Dracula Film Festival, evenimente Carturesti Pop-Up Store, Caravana cu Jocuri de la Happy Color, expozitii gazduite de Photo Romania si tineri artisti indragostiti de ARTmania si multe alte surprize care vor fi dezvaluite in curand.

In limita locurilor disponibile, publicul amator de incursiuni scurte in Vampires’ Den va achizitiona bilete cu acces unic de zi direct de la intrarea in spatiu la pretul de 100 lei. Pentru Meet and Greet, asa cum deja ne-am obisnuit, toata lumea va avea o sansa. La centrele de Relatii Publice posesorii de bratari  se vor putea inscrie pe liste, absolut gratuit, in functie de restrictiile fiecarei trupe, dar nu mai mult de doua formatii pentru fiecare participant, cu un act de identitate valabil.

In saptamana festivalului vor fi deschise in Sibiu trei centre de relatii cu publicul pentru preschimbarea biletelor, invitatiilor si acreditarilor in bratari de acces utile de asemenea si pentru vizitarea muzeelor in saptamana festivalului si inscrieri meet and greet: Luni-Vineri–10h00–18h00 – Centrul de Informare Turistica din Piata Mare; Luni-Joi si Duminica-18h00-22h00 – Geea Café din strada Avram Iancu 4; Vineri-Sambata–14h00–24h00 – Vampires’ Den pe Calea Gusteritei 21-23.

Bilete ARTmania Festival 2014:

  • Scena Vampires’ Den: 180 lei
  • Scena Brukenthal: 100/70/50 lei
  • Scena Altemberger: 110 lei
Pentru „ARTmania Vampires’ Den“ abonamentele sunt distributite prin retelele Diverta, Germanos, MyTicket.ro, Eventim.ro si la sediul ARTmania sau online pe shop.artmania.ro. Bilete de acces pe zi vor fi disponibile in zilele de festival. Evenimentele organizate in spatiile Muzeului National Brukenthal si Muzeului de Istorie sunt organizate cu bilete si abonamente separate. In Piata Mare accesul va fi gratuit. Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu.