15 spectacole în competiție, 14 recitaluri actoricești de excepție în secțiunea ”One Drama” 2 premiere și un spectacol-eveniment = Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe.

Festivalul Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe (2 – 11 octombrie), eveniment care are drept scop promovarea artiştilor independenţi, revine cu ediția a cincea, și ne aduce spre delectare peste 30 de spectacole, dintre care 2 premiere, un spectacol invitat din Republica Moldova și un show-case cu momentele cele mai importante de la Gala Hop, din 2014 și 2015. Spectacolele au loc în cele mai cunoscute teatre indepedente, la Teatrul Național și la Teatrul Odeon.

„Anul acesta Maratonul adună la start 15 spectacole în Competiție (cele mai bune din ultima stagiune), 14 recitaluri actoricești de excepție în secțiunea ”One Drama” (unele spectacole reluându-se special cu această ocazie), 2 premiere și un spectacol-eveniment susținut de Compania Foosbook din Chișinău la Teatrul Național București”, spune Radu Popescu, directorului festivalului.

Cele două premiere sunt „Caged Bird. Freedom in progress”, un performance de Irinel Anghel, și „Testament” de Radu Popescu.
Alături de aceste producții, mai puteți urmări spectacolul invitat „Shakespeare pentru Ana”, din Chișinău, ȋn regia Luminiței Țȋcu.

Selecția spectacolelor care vor performa în cadrul Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Fringe a fost realizată de juriul format din Monica Andronescu, Oltița Cîntec, Oana Cristea-Grigorescu, Cristiana Gavrilă şi Cristina Rusiecki.