Între 16 ianuarie – 16 februarie, cinefilii din întreaga lume vor putea viziona peste 20 de filme în cadrul MyFrenchFilmFestival, primul festival online de film francez. În România filmele se pot viziona prin platforma online myfrenchfilmfestival.com și prin Orange TV Go, disponibil pe laptop, tabletă și smartphone.

SELECȚIA

Zece lungmetraje și 10 scurtmetrajesubtitrate în 13 limbi, vor concura în mediul online timp de o lună. Pe lângă filmele realizate în Franța, selecția include două filme belgieneun film de patrimoniu și două producții canadiene în limba franceză.

UNDE POT FI VIZIONATE FILMELE?

Filmele sunt disponibile pentru cei interesați pe platforma online myfrenchfilmfestival.com, precum și pe platformele celor 25 de parteneri, diferiți în funcție de țară. Lista include și platforma iTunes în peste 90 de țări. Scurtmetrajele pot fi vizionate gratuit.

Lungmetrajele sunt gratuite în anumite țări (inclusiv America latină, China, India, Polonia, Rusia și Turcia) sau pot fi achiziționate într-un pachet (9,99 EURO) sau individual (1,99 EURO). În România, ele sunt subtitrate și accesibile gratuit pe site-ul tvgo.orange.ro

sau în aplicaţia Orange TV Go, iar traficul de date este taxat în funcţie de serviciul de internet folosit.

CÂND?

Prin Orange TV Go, filmele vor putea fi urmărite pe toată durata festivalului.

Pe platforma online myfrenchfilmfestival.com, filmul În plin soare va fi disponibil gratuit timp de 24 de ore, în prima zi a festivalului (16 ianuarie 2015).Toate filmele din festival vor fi disponibile timp de o lună în 13 limbi (arabă, bulgară, chineză, engleză, franceză, germană, italiană, japoneză, polonă, portugheză, rusă, spaniolă și turcă).

Ediția de anul trecut a festivalului MyFrenchFilmFestival a avut un success nemaiîntâlnit. Filmele au fost vizionate din 205 de teritorii diferite, cupatru milioane de vizionări ale scurt- și lungmetrajelor în decurs de o lună, prin platforma myFrenchFilmFestival.comși platformele partenere.

10 LUNGMETRAJE IN COMPETIȚIE

Comment j’ai détesté les maths d’Olivier Peyon
Eastern Boys de Robin Campillo
L’Étrange Couleur des larmes de ton corps (Belgia) de Hélène Cattet și Bruno Forzani
Les Gazelles de Mona Achache
Hippocrate de Thomas Lilti
Tirez la langue mademoiselle de Axelle Ropert
Tristesse club de Vincent Mariette
Une place sur la terre de Fabienne Godet
Respire de Mélanie Laurent
Vandal de Hélier Cisterne

 

10 SCURTMETRAJE IN COMPETIȚIE

Aïssa, Clément Tréhin-Lalanne
Dip N’ Dance, Hugo Cierzniak
Extrasystole, Alice Douard
Guy Moquet, Demis Herenger
La Bûche de Noël (Belgia), Stéphane Aubier, Vincent Patar
La Virée à Paname, Carine May, Hakim Zouhani
Le Retour, Yohann Kouam
Les Insouciants, Louise de Prémonville
Molii, Hakim Zouhani, Yassine Qnia, Carine May, Mourad Boudaoud
Shadow, Lorenzo Recio

ÎN AFARA COMPETIȚIEI
Film de patrimoniu: În plin soare de René Clément (versiunea restaurată)

Quelqu’un d’extraordinaire, Monia Chokri (Québec)

Chasse au Godard de Abbittibbi, Éric Morin (Québec)

C’est dur d’être aimé par des cons de Daniel Leconte

JURIUL

Juriul este prezidat de către Michel Gondry, alături de Joachim Lafosse (Belgia), Nadav Lapid (Israel) și Abderrahmane Sissako (Mauritania).

PREMIILE

Premiul pentru Regie Chopard. Atribuit de juriu, acesta are o valoare de 15.000 EUROChopard este partenerul oficial al celei de-a cincea ediții a festivalului și își demonstrează susținerea pentru tinere talente din Franța, prin acordarea unui premiu pentru regizorul, producătorul și distribuitorul international al unui film, în valoare de 5000 EURO, fiecare.

Premiul Publicului Lacoste: Cinefilii din lumea întreagă își pot vota preferatul pe platforma online a festivalului.