Punem mână de la mână, facem FânFest împreună.

Vino joi 24 iulie la Fabrica să descoperi de ce FânFest Roșia Montană e cel mai mare festival alternativ din România. Îți dăm un indiciu: arta se întâlnește cu activismul, iar tu te întâlnești cu oameni faini lângă care ai scandat în toamnă. Fân-tastic!

Joia viitoare fabricăm o oază de bine în centrul capitalei. Ne pregătim de FânFest așa cum știm mai bine. Facem avanpremiera celui mai independent festival din .ro printr-o seară cu joacă în fân, lucru manual, târg și muzică care te unge pe suflet. Ia parte la licitație și treci pe la flea-marketul ca să ajutăm FânFest să se întâmple.

Dacă ai mărșăluit în toamnă prin București strigând „Uniți Salvăm Roșia Montană” pentru că „ce vrem noi e și pentru voi”, contribuie la sărbătoarea simbol a activiștilor din România.
http://igg.me/at/fanfest

▬ CE
După luni întregi în care am protestat pentru a salva Roșia Montană merităm să ne relaxăm în natură la FânFest. Ajuns la cea de-a noua ediție, Fânfest e organizat de Alburnus Maior între 11-17 august cu ajutorul localnicilor din Roșia Montană și a sutelor de voluntari din întreaga țară.
Până în august mai e puțin, așa că punem de-o avanpremieră în București

FânFest există din 2005 fără sprijinul financiar al brandurilor. Trupele și interpreții cântă fără a fi remunerați pentru că susțin cauza Roșiei Montane. La fel de pro bono se implică și organizatorii și invitații. Voluntarii din toată țara se unesc cu localnicii din Roșia Montană pentru a organiza un festival la care publicul are acces liber.

▬ DE CE SĂ VII?
Pentru a duce mai departe moștenirea de nouă ani a FânFest. Până acum ea se traduce în
→ Mii de concerte, spectacole de dans și teatru.
→ Sute de ateliere de restaurare a caselor din localitate.
→ Jocuri, proiecții de film, seri de poezie, petreceri cu DJ, dezbateri, prezentări, ateliere, drumeții în regiune și multe activități în aer liber (de la slack-lining la parașutism)

Pentru a planta în continuare semințe de activism.
→ Sârbii au început multi-premiatul festival „Exit” în anul 2000 ca o mișcare de protest împotriva lui Slobodan Milosevic. Era anul în care se organizau primele alegeri libere din Serbia după dezmembrarea Iugoslaviei și primele alegeri Anul acesta a ajuns la cea de-a 14-a ediție și a câștigat premiul de „Cel mai bun mare festival european” în ianuarie, în urma voturilor a 620.000 de oameni din 34 de țări (în cadrul Premiilor Festivalurilor Europene de la Gronigen).

▬ PROGRAM
Joi 24 iulie la Fabrica, începând cu orele 16.

16 – 20:00 > Loc de joacă în fân (activitate pentru mămici tătici și copii)
18 – 19:00 > Atelier creații din fân
16 – 20:00 > Flea-market
19 – 20:00 > Muzică in aer liber – în curs de confirmare
20 – 21:00 > Licitație – lucrări artizanale dedicate Roșiei Montane și cele mai de seamă obiecte din arta Toamnei Românești + bunătăți din Roșia Montană (gem și sirop de afine, tuică de la Eugen David)

22 – 01:30 > Party cu ShadowboxBasskaKarpov not KasparovInward StringSerious Dub

Donație recomandată de 10 lei.

Shadowbox:

Shadowbox este o trupă live formată în București în anul 2012. Ea reunește în componența sa trei regiuni ale țării – București, Constanța și Cluj. Fiecare regiune vine și cu background-ul muzical specific, influențele de metal, hip hop și dub pun umărul la crearea unui sound eclectic. Shadowbox este formată din Mihai Iordache (Protest Urban), Răzvan Ristea (Luna Amară), Rareș Bartoș (Narkoma și Deviant) și Codin Orășeanu (LowFreq). „Câți oameni, atâtea influențe” ar putea fi cu ușurință sloganul trupei.

Shadowbox este o trupă matură care combină într-un mod fin tobele acustice cu tobe electronice, bass-ul cald cu synthuri joase și sub bași electronici, iar peste aceste elemente întâlnim linii melodice și efecte care dau fiecărei piese o atmosferă cinematică și unică. Din această combinație de elemente s-a născut un stil care conduce urechea către Grime, Dub și Hip Hop, accentul căzînd întotdeauna pe tobe și bass.

FB: http://tinyurl.com/nlspjk2
Youtube: http://tinyurl.com/q2eqpb2

Basska:

Considerată de mulți ca fiind revelația muzicală a anului 2014, trupa Basska aduce un sound nou care îmbină mai multe genuri muzicale: balkan, ska, reggae, hip-hop, rock, drum&bass, punk. Lansați la începutul anului, proiectul Basska s-a remarcat prin energia transmisă pubicului, mesajele sociale și ritmurile electrizante.
Trupa Basska este formată din: Laurențiu Iftene (bass), Mihai Pară (tobe), Adelin Dragu (percuție), Cristian Scurtu (chitară), Sorin Nicolescu (trompetă), Theo “Vapor” (voce), Radu Cotfas (voce) și Petru Bîrlădeanu (clape).
La începutul anului, trupa a lansat primul single – “Eastern Blend ” care poate fi downloadat gratuit prin platforma Soundcloud iar în curând va lansa primul E.P.
Atenționare specială: concertele Basska se soldează, pentru cei din public, cu: febră musculară la mâini și picioare, corzi vocale obosite și o stare de euforie excesivă!

FB: http://tinyurl.com/odh4pmy
Web: http://www.basska.ro/

Karpov not Kasparov:
Karpov not Kasparov este un proiect născut în 2009, ca un joc muzical de acţiune şi reacţiune între sintetizator şi percuţie. Stilul abordat este retro-electro-clash cu influenţe din folclor, jazz şi muzica clasică.

FB: http://tinyurl.com/poeaqgn
Web: http://www.knotk.com/

Warm-up: Inward String (Dj set)

Inward String este proiectul personal al lui Liviu Runcan, cunoscut până în 2013 sub numele de “Archer”. Produce muzică din 2010 fiind difuzat pe Rinse FM, Bassdrive, Sub FM, Ministry of Sound Radio, Radio Guerrilla si Radio 3 Net. Muzica lui oscilează sinusoidal într-un amestec eclectic de sonorități electronice, trecând prin ambiante cinematice, ritmuri sincopate, ecouri și delayuri, glitchuri tăioase și basi adânci, toate înglobate într-un live set energetic.
La începutul lui 2014 a lansat “Ying & Yang”, primul EP sub noul nume, urmând ca urmatorul material discografic să-și facă apariția spre sfârșitul anului. Inward String face parte și din proiectul muzical The Dream Diggers.

Facebook: http://tinyurl.com/okntd7m
Soundcloud – https://soundcloud.com/inwardstring

After party: Serious Dub

Serious Dub reprezintă pasiunea pentru muzica dub. Proiectul a luat naștere relativ recent, în a doua jumatate a anului 2011, ca o grupare de promoteri ai muzicii dub-reggae. Un an mai tarziu Serious Dub a fost co-organizator al Subsonic Festival, pentru care a propus majoritatea numelor din line-up-ul scenei soundsystem.

Din dedicatia pentru muzica dub au aparut si producțiile muzicale Serious Dub, iar pe scena oferă un set evolutiv de la dub la steppa în stil soundsystem, împachetat cu dubplate-uri, singura promisiune fiind legată de calitatea și exclusivitatea muzicii.

Soundcloud: https://soundcloud.com/seriousdub
Facebook: https://www.facebook.com/seriousdub

Foto si alte detalii – Romania curata