Luni, 16 martie, incepe cea de-a opta editie a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania. Deschiderea oficiala are loc la CinemaPRO, incepand cu ora 20:00. Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

“in fiecare an, v-am pregatit o scurta prezentare a ce va insemna aventura One World Romania pe „kino-maidanul” bucurestean, timp de o saptamana. Primul film pe care il prezentam luni este Cumplita noastra tara, unul dintre primele documentare care ating efectele catastrofale ale ISIS asupra Siriei. Filmul va fi proiectat in prezenta regizorului Ziad Homsi, care l-a insotit pe Yassin Haj Saleh, un cunoscut disident sirian intr-o calatorie prin tara devastata de razboiul civil”.

Dar seara va incepe cu un scurt moment din performance-ul „The Institute of Change”. Cei de la the Institute of Change spun in manifestul lor: imbratisam viata ca pe o oportunitate de a fi pe scena, mereu in miscare, mereu creand si recreand. Interesele grupului sunt: activismul fizic, egalitatea de gen, castrarea sistemului autoritar prin crearea unei societati civile reale si libertatea artei.

Asadar, luni seara One World Romania si the Institute of Change va propun o transformare. O transformare numai buna de etalat pe „kino-maidan”, timp de o saptamana la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco, Muzeul National al Taranului Roman, Journey Pub & more si Frontline Club Bucharest.

Toate detaliile aici – www.oneworld.ro