Asociatia „TEATRUL.RO” anunta inceperea perioadei de inscriere la „Bucharest Fringe”- Maratonul Teatrului Independent. Astfel, incepand cu 1 iulie pana pe 2 septembrie 2015, ora 24.00, se pot inscrie, la festival, productii independente realizate in Romania, care au avut sau care vor avea premiera in perioada 01 septembrie 2014 – 31 august 2015.

Inscrierea se face prin completarea formularului de inscriere disponibil pe site-ul www.teatrul.ro

Formularul completat va fi trimis pe adresa de e-mail contact@teatrul.ro. In vederea selectiei, urmand ca spectacolul sa fie vizionat de catre Juriul de selectie. Se accepta, in cazul in care vizionarea spectacolului nu este posibila, inscrierea si in baza unei inregistrari video complete a spectacolului. Informatiile despre inscriere si criteriile de selectie se gasesc pe www.teatrul.ro si pe pagina de facebook www.FB.com/MaratonulTeatruluiIndependent.BucharestFringe

„Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent este un festival anual care promoveaza miscarea teatrala independenta, cu precadere productiile neconventionale, precum si spatiile de joc independente.
Editia a cincea va avea loc in perioada 02 – 11 octombrie 2015, cand toate spectacolele selectionate vor fi gazduite de cele mai importante spatii independente si alternative din Bucuresti.

„In mod special, in acest an, in cadrul festivalului se va desfăsura prima editie a noii sectiuni ”Micul Maraton al Teatrului Independent”, in perioada 02-04 octombrie 2015. In aceste zile, spectatorii vor putea lua parte la cele mai importante One-man/One-woman Show realizate in teatrul independent incepând cu anul 2010, precum si o serie de micro-recitaluri ale tinerilor absolventi ai scolilor de profil. Recomandăm celor vizati in aceste arii de interes să se inscrie, de asemenea, in Festival prin acelasi formular”, spune regizorul Radu Popescu, directorul festivalului.

Juriul va acorda 7 premii pentru cele mai originale realizari artistice.

Festivalul este finantat de UNITER si ARCUB – prin Proiectul ”Esti Bucuresti 2015”.