Gata și cu Semifinalele. Improvizatorii și-au ascuțit umorul pentru ultima dată înainte de Marea Finală. Ca la toate meciurile din campionat, concurenții au fost fără milă. Nu s-au lăsat până nu au reușit să transforme fiecare probă într-un adevărat maraton de râs. Datorită ingeniozității echipelor, situații imposibile ca doi hipopotami filozofi pe o bancă în Cișmigiu, au devenit scenete atât de amuzante încât spectatorii au râs cu lacrimi, iar la sfârșit s-au trezit aplaudând și ovaționând cât îi țineau palmele și plămânii. Cu toate că și improvizatorii și publicul ar fi continuat distracția până dimineață, la sfârșitul celor două meciuri, s-a tras linie și au fost anunțate echipele ce se vor înfrunta în finală – Freeze șiBackstage Boys.

Și astfel ajungem la punctul culminant al Campionatului – Marea Finală de pe 23 octombrie. Concurenții au timp câteva zile să savureze calificarea în ultima rundă și să se pregătească să dea tot ce-i mai bun pe scena din Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani. Susținătorii celor două echipe sunt și ei în pline pregătiri, repetând diverse urale și exersând să vadă cât de tare pot aplauda până când le amorțesc mâinile. Va fi o bătălie necruțător de amuzantă, la finalul căreia vor fi desemnați câștigătorii primului Campionat Național de Teatru Sport din România.

Ce s-a pus la cale aici e curată nebunie. Începem în forță cu o Lecție de improvizație cu Mircea Tiberian și invitații săi. Ei se vor juca cu melodii celebre propuse de public, în timp ce fac și o scurtă istorie a improvizației în muzică. Pe urmă pornim într-o Odisee Pământeană ce se anunță a fi plină de sketch-uri comice savuroase. Facem un popas la două lansări de carte, unde vei avea un tête-à-tête via Skype cu unul dintre autori, și vei asista la o proiecție a unor cursuri ținute de inventatorul formatului Teatru Sport, Keith Johnstone. După atâtea informații, meriți un show ce sigur îți va aduce zâmbetul pe buze – Maestro. Un spectacol în care umorul și răsturnările de situație fac deliciul publicului. În a doua săptămână, vom fi răsfățați cu Lumi Imaginare,Musical-uri si Scene din viața unui invitat misterios. La !MPRO, pasionații vechi și noi de improvizație vor avea ocazia să își pună la încercare spontaneitatea la mai multe workshop-uri de profesioniști și amatori.

Mai multe pe improfest