Prima ediție a Festivalului de Artă și Cultură Urbană Creative Fest va avea loc în Parcul Tineretului din București, în perioada 6-7 septembrie. Bucureșteni de toate vârstele sunt așteptați pe Aleea centrală (intrarea Gheorghe Șincai) la un eveniment care celebrează spiritul creativ al artiștilor români. Într-un decor ce face trimitere către un București miniatural, plin de farmec și culoare, vizitatorii au ocazia de a admira spectaculoasele picturi 3D pe asfalt realizate de Daniel Relenschi sau creațiile graffiti semnate de Obie Platon.

Daniel Relenschi este artistul care a făcut prima pictură 3D din România pe asfalt.

A început să deseneze la vârsta de 4 ani. După ce a studiat la un liceu textil pe profil design vestimentar, s-a specializat în crochiul de modă. A cochetat o bună perioadă cu lumea modelingului unde a colaborat cu Irina Schrotter şi Doina Levintza pentru ca apoi să-şi dea seama că pictura trebuie să devină o profesie. A realizat primele tablouri în 2008, atunci când a avut şi prima expoziţie.

Obie Platon este unul dintre cei mai inventivi street-artists români iar lucrările sale au atras atenția multor festivaluri internaționale de profil. Își disimulează identitatea pentru a construi multiple personaje autentice ce pot fi întâlnite pe mulţi dintre pereţii din București, Timișoara, Cluj-Napoca sau chiar din Germania. O galerie impresionantă de creații este disponibilă pe pagina de facebook a artistului www.facebook.com/obieplaton

Zoltan Martonos, românul care a impresionat milioane de telespectatori și juriul show-ului de televiziune Românii au Talent, va fi și el prezent la Creative Fest, cu demonstrații spectaculoase de space painting. Originar din Dej, Zoltan a fost pasionat încă din copilărie de pictură și lucru manual dar “relația” lui cu space painting-ul a început în 2007, când un prieten l-a introdus în minunata lume a graffiti-ului.

Mai multe detalii despre program și activități sunt disponibile pe site-ul www.creativefest.ro precum și pe pagina de Facebook: www.facebook.com/creativefestivalcool

INTRAREA LIBERĂ