Caravana Metropolis – Cinema în aer liber debutează vara aceasta, în premieră, la Teatrul de Vară din Târgu Mureş (Piaţa Trandafirilor nr. 42), în perioada 5 – 8 iunie. De joi până duminică, de la ora 21.30, târgumureşenii sunt primii norocoşi care vor putea viziona cele mai aclamate filme europene şi de autor din ultimul an. În plus, vor gusta din selecţia de filme proiectate în premieră naţională.

Cinefilii vor avea parte de o selecţie de cinci filme de succes, premiate la importante festivaluri internaţionale de film, precum Cannes, Berlin, laureate la Oscar, Globurile de Aur sau la premiile Academiei Europene de Film, printre care La Grande Bellezza, The Grand Budapest Hotel şi BORGMAN.

Caravana Metropolis utilizează cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 m², și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii.

Premieră naţională: TANTE HILDA!, animaţia franceză care atacă industria OMG

Joi, 5 iunie, de la 21.30, va fi proiectată, în premieră naţională, animaţia franceză de lungmetraj Tante Hilda!, o fabulă cu morală ecologică, desenată exclusiv de mână, distinsă cu Premiului Publicului la European Film Awards şi aflată în competiţie în secțiunea Generation Kplus la Berlinale 2014. În propria grãdinã botanicã, tanti Hilda, o mare iubitoare a naturii, conservã mii de plante din întreaga lume, multe care sunt pe cale de dispariþie. Între timp, datoritã unei noi cereale create în laborator de o mare corporaþie, haosul pune stãpânire pe lumea de afarã.- fabulã cu moralã  ecologistã, desenatã exclusiv de mânã

Vineri, 6 iunie, 21.30, La Grande Bellezza, r. Paolo Sorrentino, Oscar pentru Cel mai bun film străin 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, în competiție la Cannes 2013 : Jep Gambardella își rememorează tinereţea plină cândva de pasiuni, priveşte oraşul Roma ca pe un melanj de figuri politice, artişti, femei din înalta societate, intelectuali și delicvenți.

Sâmbătă, 7 iunie, 21:30, #SELFIE, r. Cristina Iacob, comedie cu Olimpia Melinte, Vlad Logigan, Levent Sali, Flavia Hojda, Crina Semciuc, Alexandru Călin. În loc să stea acasă şi să înveţe pentru BAC, trei proaspăt absolvente de liceu decid să plece la mare şi să îşi termine adolescenţa în stil rebel! Yasmine, Roxi şi Ana sunt hotărâte să se distreze şi să uite de responsabilităţi în ultimele 2 zile dinainte de examenul maturităţii.

Tot sâmbătă, de la 23.45, The Grand Budapest Hotel, r. Wes Anderson, cu Ralph Fiennes, Mathieu Amalric, Edward Norton, Ursul de Argint la Berlin IFF 2014. Aventurile lui Gustav H, un legendar administrator al unui faimos hotel european, în perioada interbelică, și ale lui Zero Mustafa, hamalul hotelului, care îi devine cel mai bun prieten.

Duminică, 8 iunie, 21.30, BORGMAN, r. Alex Van Warderdam, thriller, în competiție la Festivalul de Film de la Cannes 2013. Un vagabond intră în viața unei familii din înalta societate, transformându-le viața într-un coșmar psihologic. Este Borgman doar un vis, un demon, sau întruchiparea fizică a fricilor noastre?

După Braşov (10-15 iunie, Piaţa Sfatului), Caravana va ajunge la Hunedoara (17-22 iunie) şi Iaşi (grădina Palas, 24-29 iunie). Apoi vor urma oraşele Piatra Neamţ (1-6 iulie), Craiova, Sibiu, Timişoara, Constanţa şi Bucureşti.

Preţ bilete: 10 RON/adulţi, 5 RON/elevi, studenţi. Pentru rezervări bilete şi abonamente online, stă la dispoziție site-ul caravana.metropolisfilm.ro

Biletele fizice se pot achiziţiona în avans la grădina J’ai Bistrot Târgu Mureş şi din locaţie, înaintea proiecţiilor.

Un eveniment organizat de: Asociația Culturală Metropolis