Organizatorii Jazz in the Park, primul festival din România care aduce muzica bună în parcul central al orașului, anunță noi artiști confirmați pentru cea de-a doua ediție, care se va desfășura în perioada 4-6 iulie. Mara & Kult Studio Artists, Teodora Enache, Les Elephantes Bizzares și Loungerie II sunt numele nou anunțate la festival. Alături de aceștia, pe scena din Parcul Central vor urca Luz Azul, Moonlight Breakfast, Jazzybirds și Jazzybit, alături de alți artiști care vor fi anunțați în perioada următoare. Accesul spectatorilor la toate aceste concerte din Parcul Central va fi gratuit. În plus, organizatorii au pregătit un spectacol extraordinar susținut de Mélanie Pain (solista Nouvelle Vague) în 6 iulie, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca (acces pe bază de bilet: 50 de lei, pe biletmaster.ro).

Mara este o prezență unică în peisajul muzical românesc, cu un mesaj profund, o muzică originală și o voce cu „trademark” cum nu mulți artiști se pot lăuda. O constantă a festivalului internațional „George Enescu”, Mara a împărțit scena cu artiști precum The Prodigy, Busta Rhymes, Chicane, Faithless și Scorpions la diverse festivaluri și concerte din țară și străinătate. S-a remarcat atât prin albumul solo „In Love With Love”, cât și prin colaborări cu Subcarpați, Zob, Blazzaj și Sensor.

Cu o carieră muzicală de peste 20 de ani, Teodora Enache este unul dintre cele mai importante nume ale jazz-ului românesc. A cântat la toate festivalurile importante de jazz din țară, iar concertele sale au ajuns în Italia, Germania, Franța, Elveția, Austria, Ungaria și SUA. A colaborat cu Johnny Răducanu, Stanley Jordan, Les Paul, Teodosii Spasov, Liviu Butoi, Darius Brubeck, Balasz Berkes și alți artiști apreciați, iar muzica sa se regăsește în cele 11 albume lansate. În 2011 și-a lansat ultimul proiect, Aisha, ce prezintă drumul redescoperirii de sine.

După încercările reușite de la ediția trecută, organizatorii Jazz in the Park au provocat o nouă trupă rock să vină cu un proiect acustic la festival – Les Elephants Bizzares. Trupa bucureșteană a fost înființată în 2007, definindu-se ca o trupă electro-pop-rock cu influențe diverse. O prezență constantă la festivalurile importante din țară, Les Elephantes Bizzares au împărțit scena cu trupe precum Moby, Motorhead și Kasabian. Pentru Jazz in the Park, au pregătit un proiect acustic ce n-a mai fost auzit până acum la Cluj-Napoca.

Loungerie II a apărut pe scena muzicală românească în toamna anului 2011 și reprezintă una dintre expresiile muzicale pe care le produc tinerii din colectivul Abator Industries. Încă de la apariție, trupa a reușit să se autosusțină prin concerte și evenimente în spații cu o deschidere culturală diversă – de la scene de leatru la muzee de artă contemporană, scene în parc și chiar până la salonul oficial al Casei Regale. Au participat la festivaluri precum Sibiu Jazz Festival și Freedom Jazz, dar au cântat și în concerte improvizate în galerii de artă.

Prima ediție a festivalului Jazz in the Park s-a desfășurat în perioada 21-23 iunie 2013 în Parcul Central din Cluj-Napoca. Miile de participanți au asistat la concerte instalați confortabil în hamac ori așezați pe iarbă, au vizitat târgurile vintage, de carte și antichități și nu s-au dat bătuți nici în fața vremii capricioase. Printre artiștii care au concertat se numără Otros Aires, Waldeck, Byron, Maria Răducanu, Big Dimm A’Band, Cobzality, Gabriela Costa și Alex Man, Alex Mușat&White Blues și Anne&band, alături de surprizele Răzvan Suma (violoncel), Bogdan Vaida (pian) și Magda Puskas (folk).

Jazz in the Park este un eveniment organizat de Fapte, companie ce activează în domeniile cultural și educațional. Activitatea Fapte a început în 2006, cu organizarea de evenimente de carieră prin intermediul cărora tinerii să-și descopere vocația. A continuat apoi prin dezvoltarea mai multor proiecte culturale, menite să ofere comunităților perspective noi și să le crească în acest fel capacitatea de a lua decizii mai bine pentru toți. Alături de Jazz in the Park, Fapte organizeazăTârgul de Cariere, cea mai mare rețea de evenimente de carieră din România, și Photo România Festival, cel mai mare festival de gen din Europa de Est.