A cincea ediţie a festivalului de muzică Plopstock a reunit în oraşul Satu Mare un număr impresionant de tineri curioşi să îşi vadă idolii muzicali. Aceasta s-a desfăşurat între 21 şi 23 august şi a fost, cu siguranţă, cel mai reuşit eveniment sătmărean al verii.

Festivalul amenajat la umbra unor plopi, şi care a început iniţial ca o glumă a unor tineri cu prea mult timp liber, a ajuns să fie casa a peste 5000 de persoane timp de trei zile. Pregătit pentru câteva zile de sărbătoare festivalul a adăpostit: două scene, o zonă de camping pentru tinerii care au venit din alte judeţe, o scenă special amenajată pentru jam sessions şi o zonă pentru relaxare, “Chill Zone”, împânzită cu baloţi şi corturi unde oameni de toate vârstele puteau să se relaxeze fumând din narghile.

Anul acesta pe scena principală s-au prezentat nume mari, printre care Subcarpaţi, Basska, Viţa de Vie, Riddim Colony, The Kryptonite Sparks şi Rehab Nation, aceştia au creat o atmosferă impresionantă alături de cei 9 DJ de la afterparty-uri, printre care se numără Shiver, Sauce, Funkydrop sau Shorty.

Marele final nu a dezamăgit, ba dimpotrivă. Sâmbătă, 23 august, trupe precum Frozen, Dirty Shirt şi Ska-nk ne-au ţinut nemişcaţi de lângă scenă. Membrii Ska-nk au ţinut să felicite organizatorii festivalului, spunând că au evoluat mult şi acest lucru se vede şi după numărul de curioşi care s-au adunat.

,,Te vei putea bucura de supremaţia cerului, când nu vei mai simţii nimic altceva decât vibraţia bass-ului deasupra miocardului.’’ Iar acest lucru s-a întâmplat o dată ce membrii trupei Subcarpaţi au păşit pe scenă. Combinând muzica electronică, hip hop-ul şi folclorul, aceştia au reuşit să încheie festivalul într-o manieră unică şi spectaculoasă. Evenimentul a fost un adevărat succes datorită muncii depuse de tinerii voluntari, a entuziasmului organizatorilor şi a publicului minunat care nu a dezamăgit niciodată în cei cinci ani de existenţă Plopstock.